+387 33 265 645
  • Zemljište sa idejnim projektom za izgradnju obiteljske kuće na Šolti, Hrvatska
  • Zemljište sa idejnim projektom za izgradnju obiteljske kuće na Šolti, Hrvatska
  • Zemljište sa idejnim projektom za izgradnju obiteljske kuće na Šolti, Hrvatska

Zemljište sa idejnim projektom za izgradnju obiteljske kuće na Šolti, Hrvatska

Tip nekretnine:Zemljišta
Kategorija:Prodaja
Šifra nekretnine:207-16
Cijena:135.000,00 KM
Država:Hrvatska
Grad / Općina:Split
Adresa:Stomorska, Šolta
Površina:435 m2
Kontaktirajte agenta

Specifikacije nekretnine

Orijentacija
Sjever-Jug-Istok-Zapad
Sprantnost
Su+Pr+1
Ukupan broj spratova
2
Električne instalacije
Vodovod i sanitarije
Odvodnja

Opis nekretnine

Agencija TOP NEKRETNINE Real Estate Sarajevo izdvaja iz svoje ponude za prodaju građevinsku parcelu ukupne površine 435 m2 u Stomorskoj na Šolti, Hrvatska, sa idejnim projektom za izgradnju obiteljske kuće (Su+Pr+1), tlocrtne površine zemljišta pod objektom 172,3 m2 i bruto razvijene površine objekta 416,4 m2.

Građevinska parcela je blagog trapeznog oblika, u padu od jugozapada prema sjeveroistoku. Predviđeni objekat za izgradnju je smješten u središtu parcele, sa pješačkim ulazom sa južne strane objekta i kolnim prilazom s istočne strane. 

Projektom je predviđena izgradnja stambenog objekta - obiteljske kuće koja se sastoji od suterena, prizemlja i jednog sprata. Bruto površina suterena iznosi 153,9 m2 gdje je predviđena izgradnja garaže za dva vozila, prostora za rekreaciju, saune, sanitarnog čvora, vinskog podruma i strojarnice bazena. Bruto površina prizemlja iznosi 147,3 m2 gdje je predviđena izgradnja dvosobnog stana, dok bruto površina sprata iznosi 115,2 m2 gdje je predviđena izgradnja jednosobnog stana. Stanovi su prostrani i osunčani s velikim otvorima, orijentisani na sve četiri strane sa velikim terasama. Terase su zbog pada terena i pogleda na more orijentisane prema sjeverozapadu. Stan u prizemlju ima veliku natkrivenu terasu u sjeverozapadnom dijelu, te prilaz u vrt. Stan na spratu koji je manjih tlocrtnih gabarita ima veliku terasu, djelimično natkrivenu, te bazen u istočnom dijelu terase. 

Objekat je projektovan u modernom arhitektonskom stilu u kombinaciji sa tradicionalnim elementima obloge kamenom. 

Prilaz objektu je kolno i pješački sa postojećeg asfaltiranog prilaznog puta s istočne strane objekta. Ispred objekta s istočne strane je predviđen vanjski parking prostor sa dva parkirna mjesta. 

Na parceli su obezbjeđeni priključci za struju i vodu. 

Lokacija nekretnine

Parcela se nalazi u mjestu Stomorska na otoku Šolti u dijelu izgrađenog građevinskog područja naselja sa izgrađenom komunalnom infrastrukturom, udaljena cca 70 metara od mora. 

Stomorska je malo turističko mjesto smješteno na sjeveroistoku otoka Šolte, udaljena svega 12 km od glavne luke Rogač. Redovne trajektne linije povezuju ovu lokaciju sa Splitom i otocima Hvarom i Bračom. 

Budući kupci će uživati u prelijepom morskom ambijentu, veoma mirnoj i lijepoj lokaciji, koja predstavlja malu oazu za relaksaciju i odmor. 

Kontaktirajte agenta
Agent: Naida Ćerimagić
Telefon: +387 61 903 569
E-mail:

Kontaktirajte nas putem online forme

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna
Ime i prezime *
Tel.:
E-mail adresa *
Naslov *
Poruka *

Agent

Naida Ćerimagić
Kontakt

Tražilica

Upišite pojam

Država / Region

Grad / Općina

Tip nekretnine

Kategorija

Površina (min-max)

m2

Cijena (min-max)

KM

TopNekretnine.ba na Facebooku